navigacija inštrukcije

Inštruktorica Mojca

inštruktor Mojca
opravljene ure

1050 ur

140+ učencev

zvezdica

5 referenc

profilka

Inštruktorica jezikov

online inštrukcije

Online

starost inštruktorja

Stara 45 let

go inštruktor

Od: 7.12.2017

razpoložljivost inštruktorja

Razpoložljiva 62%

inštrukcije v angleščini

English speaking

izobrazba inštruktorja

Filozofska fakulteta

"Inštruktorica slovenščine, nemščine in francoščine."

Po 4 letih francoščine v gimnaziji in opravljeni maturi sem vpisala študij slovenskega in francoskega jezika s književnostjo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Oba jezika sem začela inštruirati/poučevati po 1. letniku študija, dodala sem še moj 1. TJ - nemščino. Tovrstno delo mi je bilo zelo zanimivo, vsi moji učenci pa so dosegali zastavljene rezultate. Uspešnost rezultatov (tj. opravljenih izpitov) mojih učencev je stoodstotna (100%).

Nemščino sem v gimnaziji izpopolnjevala na poletnem tečaju na Dunaju, uspešno opravila maturo iz nemščine kot TJ1.

Francoščino sem opravila kot izbirni predmet na maturi v obliki seminarske naloge, v času študija sem opravila izpopolnjevanje jezika na poletnih tečajih v Franciji – v Parizu (Alliance francaise de Paris, France), v Grenoblu (Universite de Grenoble, France), v Montpellier-ju (IMEF, Montpellier, France) in v Strassbourgu (CUEF, Strasbourg, France), kjer sem precej dobro spoznala ter vzljubila tudi njihovo kulturo in ljudi. Iz slovenščine kot TJ/J2 (tuji oz. drugi jezik) sem se izobraževala na Filozofski fakulteti v Ljubljani (Center za slovenščino kot TJ/J2), tam sem jo tudi poučevala; prav tako sem znanje
in izkušnje poučevanja sln.j. kot TJ/J2 pridobila na Jezikovnem centru Berlitz v Ljubljani. To temo sem podrobneje preučila v diplomskem delu. Imam cca. 20 let delovnih izkušenj na področju poučevanja jezikov in dela z ljudmi - predvsem z mladimi ter z otroki pa tudi z odraslimi.

Pouk poteka interaktivno – znanje jezika (predvsem slovnico) pa podajam na razumljiv, preprost in zanimiv način. Za učence in dijake (prav tako za odrasle) je ključnega pomena, kako se določena snov oz. določena znanja podajajo. Ustrezna razlaga je ključna - kajti to pomeni motivacijo za učenje (&samoučenje) in posledično doseganje zastavljenih ciljev. Zanimiva snov in dobri rezultati dela reflektirajo učenčeve sposobnosti, to pa vpliva na njegovo samozavest ter motivacijo za delo - zdaj in kasneje v življenju. Zelo učinkovito za dijake, ki jim jeziki delajo preglavice; dobri dijaki pa na urah svoje znanje z lahkoto razširijo in poglobijo. Tako se postopoma odpravijo tudi blokade pri govornih nastopih – tj. pri javnem nastopanju. Jezik se (na)učimo razumeti & govoriti & uporabljati prek situacij iz vsakdanjega življenja ter iz šolskega gradiva, katerega mora učenec obvladati, da uspešno zaključi razred oz. letnik.
Pri poučevanju slovenščine, nemščine in francoščine na sproščen in enostaven način razložimo osnove slovnice jezika. Velik poudarek dajemo ustnemu izražanju, vadimo pravilno izgovorjavo in z učinkovito uporabo širimo besedni zaklad učenca. Pri ponavljanju šolskih lekcij preverjamo usvojeno znanje s pomočjo vaj iz delovnega zvezka in dodatne literature ter govorne predstavitve.

Poučevanje popestrim s primeri vsakdanje rabe jezika.

Pri poučevanju dajem prednost:

  • enostavni in temeljni razlagi slovničnih struktur, ki jih utrdimo s praktičnimi primeri;
  • konverzaciji, pri kateri sproti preverjamo usvojeno znanje;
  • individualnemu poučevanju, ki posamezniku omogoči kvalitetno pripravo na
  • kontrolne naloge, ustno preverjanje znanja in izpite iz francoščine;
  • pomoč pri pripravi kratkih esejev, seminarskih nalog in drugih besedil v slovenskem,
  • nemškem in francoskem jeziku;
  • priprava na zaključni izpit in maturo.

Pri ponavljanju šolskih snovi usvojeno znanje preverjam s pomočjo vaj iz delovnega zvezka in dodatne zbirke vaj ter s pomočjo govornih predstavitev.

Inštruiram predmete: francoščina, nemščina, slovenščina.

Za podjetje:
16 €

Paketna ponudba

Odločite se za paket ur in privarčujte!

Modri paket

10 ur + OŠ/SŠ = 150 €

Vsebuje 10 šolskih ur individualnih inštrukcij za osnovnošolce ali srednješolce/gimnazijce. Najprimernejši za pripravo pred preverjanjem znanja.

Zeleni paket

10 ur + VSŠ/UNI = 170 €

Vsebuje 10 šolskih ur individualnih inštrukcij za študente ali odrasle. Najprimernejši za pripravo pred kolokvijem ali izpitom.

Rdeči paket

20 ur + OŠ/SŠ = 280 €

Vsebuje 20 šolskih ur individualnih inštrukcij za osnovnošolce ali srednješolce/gimnazijce. Najprimernejši za pripravo pred popravnimi izpiti. + darilo!

Rumeni paket

20 ur + VSŠ/UNI = 320 €

Vsebuje 20 šolskih ur individualnih inštrukcij za študente ali odrasle. Najprimernejši za temeljito pripravo pred izpitom. + darilo!

Nazadnje posodobljeno: 27.2.2020 10:55

"Odlicna"
19.1. 2020
ocenaocenaocenaocenaocena
slovenščina
"Je izredno prijazna in zagnana ter dela z užitkom. Želi kar se da pomagati pri težavah in je pri tem tudi zelo uspešna. Pohvalila bi tudi, da je zelo fokusirana na to, da dejansko poskuša biti v čim večjo korist. Priporočam za vpoglede v maturitetne pole! "
22.7. 2018
ocenaocenaocenaocenaocena
francoščina
"Odlicna mentorica, ki s svojim znanjem pomaga vsakemu."
19.7. 2018
ocenaocenaocenaocenaocena
slovenščina
"Odlicna instruktorica, hcera je takoj razumela vso razlago!"
22.2. 2018
ocenaocenaocenaocenaocena
nemščina
"Inštruktorica je bila strokovna! Smo zadovoljni!"
4.2. 2018
ocenaocenaocenaocenaocena
slovenščina

Hitri kontakt - Mojca

X


mojca@goinstrukcije.si

Več informacij

031 606 666

Razvrsti po: